Shopping Cart

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Κεριά σόγιας – Candlelab – Άρθρο απο Βalancewellliving

ΚΕΡΙΑ ΣΟΓΙΑΣ – candlelab

Είναι ικανά να μας φτιάξουν την διάθεση, μπορούν να ανανεώσουν έναν χώρο ακόμα και σαν στοιχείο διακόσμησης, δεν έχουν εποχή αλλά μας μεταφέρουν σε άλλες εποχές και ναι, παραδεχόμαστε ότι υπό το φως τους έχουμε όλοι, λίγο ως πολύ, ονειρευτεί. Ο λόγος για τoν φρέσκο αέρα που δίνουν τα κεριά, ένα είδος ισχυρής αρωματοθεραπείας που δεν θα μπορούσε να λείπει από την ανοιξιάτικη λίστα μας. Κεριά σόγιας – Candlelab.

Με τα κεριά συμβαίνει κάτι παράξενο. Βεβαίως και δεν αποτελούν είδος πρώτης ανάγκης για να αγοράσει κάποιος. Ταυτοχρόνως όμως δεν υπάρχει χώρος που να μην τα έχει, κάτι που τα κατατάσσει μάλλον σε απαραίτητα εν τέλει αγαθά. Εύστοχα συνώνυμα της ατμόσφαιρας, τα συναντάμε στα καφέ, στα ρεστοράν, στα οργανωμένα νοικοκυριά αλλά και στα εργένικα, στα μπαλκόνια μας, στους κήπους, τα ανάβουμε στις καλύτερες στιγμές μας ή και στις μελαγχολίες μας. Σαν να διεκδικούν τον τίτλο της παρέας μας.

Οι ψαγμένοι οπαδοί της αρωματοθεραπείας το εξηγούν καλύτερα από μας. Τα θεωρούν μέσα αυτοσυγκέντρωσης και χαλάρωσης καθώς τόσο η φλόγα και ο χαμηλός φωτισμός τους ηρεμούν οπτικά, όσο και τα αρώματα που εισπνέουμε έχουν την ιδιότητα να βοηθούν τον εγκέφαλο, το σώμα, το δέρμα και τις αισθήσεις να απαλλαγούν από το στρες, ανακουφίζοντας από το άγχος και την κατάθλιψη.

Το ερευνητικά εργαστήρια της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Johns Hopkins σφραγίζουν την αγάπη μας στα κεριά ακόμα πιο επίσημα. Δημοσίευσαν μελέτη όπου υποστηρίζει ότι ορισμένες ευωδιές μπορούν να προκαλέσουν αλλαγές στις φυσιολογικές αποκρίσεις, όμοιες μάλιστα με κείνες του διαλογισμού. Αυτό συμβαίνει επειδή το άρωμα ενός αιθέριου ελαίου έχει πολύπλοκη σχέση με τον εγκέφαλο, καταφέρνοντας να ταξιδέψει μέχρι και τις τελευταίες απολήξεις τους νευρικού συστήματος. Έτσι όταν εισπνέουμε ένα φυσικό αρωματικό κερί ενεργοποιούνται οι εσωτερικοί μηχανισμοί του σώματος ενισχύοντας την διάθεση και την υγεία γενικότερα.

ecofriendly

Τον τελευταίο καιρό, προφανώς επειδή ο απειλητικός covid μας έκλεισε στο σπίτι πιο πολύ από ποτέ, τα κεριά ζουν την μεγαλύτερη τους αποδοχή. Και την μεγαλύτερη τους εξέλιξη. Προσφέρονται σε απίθανες συσκευασίες και γίνονται eco friendly, μηδενίζοντας τα μέχρι πρότινος μειονεκτήματα των κεριών από παραφίνη.

Τα φυτικά κεριά αποτελούν τη νέα τάση. Κεριά με πραγματικά οικολογική συνείδηση, καίγονται με ξύλινο ή βαμβακερό φυτίλι και αρωματίζουν διακριτικά ή και έντονα με φυσικά αρώματα, δηλώνοντας έμπρακτα ότι αγαπούν τον πλανήτη. Με την επιλογή τους το ίδιο δηλώνουμε κι εμείς.

Κεριά σόγιας - Candlelab
Κεριά σόγιας – Candlelab

candlelab.gr

Κεριά σόγιας – Candlelab

Φυτικά κεριά από 100% σόγια βρήκαμε στην αγαπημένη για μας candlelab.gr . Μια νέα εταιρεία μεν, πολλά υποσχόμενη δε, καθώς μπήκε πολύ δημιουργικά στην αγορά με τα χειροποίητα ποιοτικά της κεριά. Η Ελένη Γκλάβατου, μια νέα γυναίκα που δημιούργησε την οικολογική της επιχείρηση εν μέσω καραντίνας, πέρα από το μήνυμα δημιουργικότητας σε ομολογουμένως δύσκολους καιρούς, μας εξήγησε τους κυριότερους λόγους που έχουμε για να διαλέγουμε κεριά σόγιας.

candlelab.gr

  • Είναι 100% φυτικά και κατά συνέπεια μη τοξικά. Δεν εκπέμπουν αιθάλη ή άλλες βλαβερές ουσίες για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.
  • Επειδή καίνε σε χαμηλότερη θερμοκρασία, έχουν περίπου 50% περισσότερες ώρες καύσης!
  • Ο συνδυασμός σόγιας και αρώματος είναι πιο δυνατός, με αποτέλεσμα να μυρίζουν πιο έντονα και για περισσότερο χρόνο.
  • Λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας καύσης, δεν καίει το δέρμα, ακόμα και σε άμεση επαφή.

Κεριά σόγιας - Candlelab
Κεριά σόγιας – Candlelab

candlelab.gr

Στην candlelab βρήκαμε 80 αρώματα κεριών. Την οικεία βανίλια, πασχαλιά και λεβάντα, φρέσκιες μυρωδιές που εμάς τουλάχιστον δεν πρόκειται ποτέ να μας κουράσουν, τα καλοκαιρινά mojito και καρπούζι, τα φρέσκα εσπεριδοειδή πορτοκάλι, lime και λεμόνι, την υπέροχη μέντα, το λεπτό άρωμα της πούδρας. Σε προσεγμένες συσκευασίες, σε βαζάκια , σε ποτήρια posh, σε φυσικό κέλυφος καρύδας αλλά και reed diffusers, τα απίθανα stick για μόνιμο άρωμα στο χώρο μας σε απίστευτα μεγάλη ποικιλία. Όλα τους χειροποίητα, μόνο με σόγια και άρωμα.

Ανάψτε τα . Έχουν δίκιο, τα φυσικά αρωματικά κεριά ξυπνούν ή δημιουργούν με τα αρώματα τους, αναμνήσεις.

ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ!